ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

08 02 2016 Οι κύριες διεκδικήσεις του κλάδου μας και η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Αθήνα, 07/02/2016

Οι κύριες διεκδικήσεις του κλάδου μας και η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας



Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ο κλάδος μας περνάει την πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων χρόνων, ιδιαίτερα μετά τη στοχευμένη επιβολή της υποτιμολόγησης των 52 διαγνωστικών εξετάσεων που αποτελούν το 85% του συνολικού μας τζίρου.
Γνωρίσαμε την πιο ακραία παρέμβαση των Θεσμών που χωρίς οικονομικό αντικείμενο, εφόσον ήταν εξασφαλισμένος ο κλειστός προϋπολογισμός μέχρι το 2018, σε συνδυασμό με το κλιμακωτό rebate, επέμειναν αδιαφορώντας για το κλείσιμο χιλιάδων διαγνωστικών εργαστηρίων και τον κίνδυνο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των περιφερειών και της νησιωτικής χώρας μας, τον κίνδυνο για την Υγεία του Ελληνικού λαού.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΙΠΥ και της ΠΕΕΒΙ με τον Υπουργό Υγείας και τέθηκαν μεταξύ άλλων τα αιτήματα :
α) Η συμμετοχή στων συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στη βάση των τιμών των εξετάσεων των Π.Δ./των του 1991 και όχι επί των νέων μειωμένων ασφαλιστικών τιμών.
β) Της διασφάλισης ότι δεν θα υπάρξει, σε περίπτωση μειωμένης ζήτησης των παρόχων, μετά και την εφαρμογή του κλιμακωτού rebate, εκροή του κλειστού προϋπολογισμού μας προς άλλο κωδικό.
γ) Της καθιέρωσης επίσκεψης ανάλογα με τα ισχύοντα για τους κλινικούς γιατρούς, για το κόστος της αιμοληψίας και τη διάγνωση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων, το ύψος της οποία θα διαμορφωθεί μετά από σχετική οικονομική ανάλυση και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την επιστημονική βαρύτητα του πιο αδικημένου ιατρικού κλάδου στη χώρα μας.
δ) Της άμεσης και πλήρους εφαρμογής των συνταγογραφικών αριθμητικών ορίων και γενικώς  του άμεσου ελέγχου της προκλητής ζήτησης.
Υπήρξε καταρχήν κατανόηση για τις προτάσεις μας και υπάρχει κινητικότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, του Προέδρου και διοικητικών στελεχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να διερευνηθεί η άμεση εφαρμογή των προαναφερόμενων μέτρων.
Σας ενημερώνουμε ότι θα συνεχιστούν άμεσα οι συναντήσεις των φορέων μας με τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να διαπιστώσουμε την πρόοδο εφαρμογής των ανωτέρω και αντίστοιχα να ληφθούν αποφάσεις από τα Δ.Σ. της ΠΟΣΙΠΥ και των πρωτοβάθμιων συνιστωσών της για συλλογικές ενέργειες.


Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                    Ι. Κλεινάκης


Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 252 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely