ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

21 02 2016 Ενημέρωση


Αθήνα, 21/02/2016

Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι συναντήσεις μας με την πολιτική ηγεσία και τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.ΥΥ., προέβαλαν και γνωστοποίησαν το σύνολο των αιτημάτων μας και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις υλοποίησης των στόχων που είχαμε θέσει.
Ο κλάδος μας παραμένει σε κατάσταση επιστημονικής απαξίωσης και είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις συναδέλφων,που έχουν και θα έχουν την πλήρη υποστήριξη μας.
Αιτήματα που έχουν ικανοποιηθεί :
1) Διατήρηση της συμμετοχής 15% των ασφαλισμένων όπως ίσχυε στο κρατικό τιμολόγιο και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 372/Β'/ 18-02-2016.
2)Τήρηση του κλειστού προϋπολογισμού που είναι θεσμοθετημένος μέχρι το 2018(εφαρμογή του rebate κατά την υποβολή της μηνιαίας δαπάνης) και διαδικασία επιστροφής των χρημάτων στους παρόχους, σε περίπτωση που οι δαπάνες είναι χαμηλότερες από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού.
Είχαμε τη διαβεβαίωση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και θα επανέλθουμε στις αρχές Μαρτίου προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος της απόκλισης των απαιτήσεων και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για ενδεχόμενη επιστροφή χρημάτων.
Αιτήματα που οι λύσεις τους προωθείται άμεσα :
1) Υλοποιείται άμεσα ο έλεγχος για περιστολή της συνταγογράφησης :
Εντός  του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου 2016 θα έχουν εφαρμοσθεί  περιορισμοί που θα αφορούν:  την υπέρβαση συνταγογράφησης σε σχέση με το μέσο κόστος παραπεμπτικού ανά ειδικότητα και ανά ICD-10,  το "κλείδωμα" του ΑΜΚΑ του ασθενούς ως προς την επαναληψιμότητα των ιδίων εξετάσεων.
Είναι σε εξέλιξη (που είναι και ο βασικός στόχος για τους αμέσως προσεχείς μήνες) η διαδικασία για την εφαρμογή  των διαγνωστικών πρωτοκόλλων  στην βάση του ICD10, ( 450 διαγνώσεις αφορούν το 90% των αναγραφομένων εξετάσεων) βάσει των οποίων θα γίνεται η συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων  και εν συνεχεία η παρακολούθηση της νόσου  και σύνδεση αυτών με διαδικασίες ελέγχου (textbox και realtime).
2) Εφ’ όσον οι δαπάνες δείξουν πτωτικές τάσεις, ο ΕΟΠΥΥ έχει την πρόθεση της σταδιακής ανακοστολόγησης των εξετάσεων στην βάση της πλήρους και ουσιαστικής μελέτης κοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων με διεθνώς αντικειμενικά κριτήρια που ήδη έχουμε ξεκινήσει σαν Ομοσπονδία και έχουμε την αποδοχή του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αυτή η μελέτη θα δώσει τη δυνατότητα για αναθεώρηση των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων στα πραγματικά τους επίπεδα και σε συνδυασμό με τον περιορισμό της προκλητής ζήτησης θα δώσει την πραγματική εικόνα της ανεπάρκειας ή όχι του κλειστού προϋπολογισμού που μας επεβλήθη χωρίς να προηγηθεί καμία οικονομική ανάλυση.
3) Αποπληρωμή παλαιών οφειλομένων. Νομοθετήθηκε (διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας) η διαδικασία ολοκλήρωσης του ελέγχου του 2013 για να αποδοθούν στους παρόχους που έχουν ελεγχθεί, τα οφειλόμενα.
4)Άμεση αποπληρωμή των λοιπών ληξιπροθέσμων οφειλών με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς
5)Συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην επιτροπή που θα δημιουργηθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την άμεση προώθηση των προτάσεων μας.
6) Για τα θέματα του RealTime ελέγχου, της κάρτας ασθενούς με ΡΙΝ καθώς και της έκδοσης παραπεμπτικών από πιστοποιημένη θέση (παρόμοιο με αυτό της έκδοσης φορολογικών στοιχείων),  είμαστε σε συνεργασία τόσο με τον ΕΟΠΥΥ όσο και με το Υπουργείο. 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, απέναντι σε έναν κλάδο που καταρρέει, προς τούτο σας ενημερώνουμε πως έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που αφορά την υποκοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων.
Θα ολοκληρώσουμε τις προσπάθειες μας, γιατί η οικονομική μας επιβίωση θα συνεχίσει να αποτελεί τη βασική προϋπόθεση, για την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών Π.Φ.Υ. στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                     Ι. Κλεινάκης


Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 627 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely