ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΙΠΥ ΠΡΟΣ ΗΔΙΚΑ 14-4-16

Προς: τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κο Τάγαρη Α.

Κοινοποίηση:

 

1) Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό
2) Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη
3) Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη

Κε Πρόεδρε

Την περασμένη Παρασκευή 8-4-16 σε συνάντηση που μας προσκάλεσε κατεπειγόντως ο Αν. Υπουργός Υγείας κος Πολάκης, όπου παρευρέθηκαν ο ΓΓ του Υπουργείου κος Μπασκόζος, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Μπερσίμης, ο Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ κος Τάγαρης, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΙΠΥ κοι Χατζηπαναγιώτου και Κραμποβίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες, είχαμε  πολύωρη συζήτηση με θέμα την επίλυση των δυσλειτουργιών για την άμεση εφαρμογή των αριθμητικών ορίων και των λοιπών μηχανισμών ελέγχου δαπανών από την ΗΔΙΚΑ.

Ενώπιον όλων μας, σας έδωσε την προφορική εντολή να ξεκινήσετε άμεσα την εφαρμογή των αριθμητικών ορίων, (χωρίς τις υποκατηγορίες στα βιολογικά υλικά Ι&ΙΙ ), την έκδοση 2ου παραπεμπτικού, και τον περιορισμό στις εξετάσεις ανά ΑΜΚΑ (8ος κανόνας – πρόταση ΕΟΠΥΥ), ενώ  θα ακολουθήσουν έγκαιρα και οι απαιτούμενες ΥΑ όπου χρειάζεται  (όχι πάντως για τα αριθμητικά όρια και το δεύτερο παραπεμπτικό όπου oi ΥΑ στα ΦΕΚ 2243/2014 και 35/2015 ευρίσκονται σε ισχύ). Τόνισε δε προς όλους μας το επείγον της υποθέσεως και απαίτησε τον συντονισμό για την γρήγορη εφαρμογή των μέτρων.Σε mail σας που ακολούθησε προβλέψατε την εφαρμογή των ανωτέρω μέχρι τις 22/4/16, ενώ σε προφορική επαφή μαζί μας, αφήσατε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και περαιτέρω καθυστέρηση.

Δεν αντιλαμβανόμαστε όλη αυτή την καθυστέρηση για μια εφαρμογή που είναι γνωστή και «σέρνεται» εδώ και δύο μήνες, που σας έχει δοθεί μόλις προ ολίγων ημερών η ρητή εντολή από τον Υπουργό, αλλά και είναι άμεσα εφαρμόσιμη αφού το νομικό υπόβαθρο υφίσταται.
Πρέπει να κατανοήσετε ότι κάθε μέρα  που περνάει χωρίς την εφαρμογή των μέτρων ελέγχου, μας ζημιώνει οικονομικά που αυτό σημαίνει για κάθε μέρα καθυστέρησης  νέα λουκέτα σε εργαστήρια, εάν δε ξεφύγουν οι δαπάνες, το θεσμοθετημένο  claw back θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα ήδη εξαθλιωμένα από την υποκοστολόγηση εργαστήριά μας  και θα μας εκθέσει  στον κίνδυνο να παρέμβουν εν τέλει οι Θεσμοί  για να μειώσουν περαιτέρω τις τιμές  των εξετάσεων με αποτέλεσμα  τον οριστικό πλέον οικονομικό θάνατο μας. 

Παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες και εν ανάγκη προφερόμαστε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, ακόμη και  με την φυσική μας παρουσία  στην ΗΔΙΚΑ αν το  κρίνετε σκόπιμο.

 

Αθήνα  15 / 04 / 2016    

Για το  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου              Ι. Κλεινάκης

 

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 240 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely