Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν για να προβεί σε καταγγελία της Σύμβασης για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων με τον ΕΟΠΥΥ
και τη διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης.

Πατήστε ΕΔΩ


 

banner privacy

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

30 10 2018 Σύναψη Κλαδικών Συμβάσεων

Αθήνα  30 / 10 / 2018 


Α.Π. : 175


Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ε. Αχτσιόγλου
Κοινοποίηση :  Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό
                      Αν. Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη


ΘΕΜΑ:  Σύναψη Κλαδικών Συμβάσεων


Κα Υπουργέ
Κατ’ αρχήν η διαδικασία σύναψης κλαδικών συμβάσεων με τους εργαζόμενούς με στόχο τις αυξήσεις των μισθών τους, μας  βρίσκει απολύτως σύμφωνους.
ΟΜΩΣ όσον αφορά τον κλάδο των Εργαστηριακών γιατρών, υφίστανται συνθήκες απαγορευτικές.
Αναλυτικότερα:
1) Από το 2012 και μετά οι Εργαστηριακοί γιατροί είναι εκ των πραγμάτων «υποχρεωτικά» συμβεβλημένοι με τον μοναδικό και αποκλειστικό ασφαλιστικό οργανισμό ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι του οποίου αποτελούν το 90% των ασθενών μας  και εκτός του οποίου ουσιαστικά ουδείς γιατρός επιβιώνει.
Δηλαδή στην πράξη παρέχουμε σχεδόν αποκλειστικά υπηρεσίες Κρατικού Λειτουργού.
2) Από το 2012 και μετά, η κρίση αφ’ ενός και οι περιοριστικές οικονομικές πολιτικές υγείας  των εκάστοτε Κυβερνήσεων αφ’ ετέρου (4 συνεχείς υποτιμολογήσεις εξετάσεων, κλειστοί προϋπολογισμοί, Rebate, Claw back κλπ), είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων μας πέραν του 70%.
3)  Οι κλειστοί προϋπολογισμοί που εφαρμόζονται από τον ΕΟΠΥΥ από το 2013 και εντεύθεν,  δεν επιτρέπουν δεν επιτρέπουν ουδέν κέρδος το οποίο και θα μπορούσε να διαχυθεί και προς τους εργαζόμενούς μας.
Γνωρίζουμε ότι η εξαίρεση του κλάδου μας από την διαδικασία των κλαδικών συμβάσεων, είναι εκτός των πολιτικών σας προθέσεων γι’ αυτό σας προτείνουμε να νομοθετήσετε το εξής:
Η  διαδικασία  των κλαδικών συμβάσεων  να προβλέπει την σύναψη κλαδικής σύμβασης μεταξύ των Εργαστηριακών γιατρών και των Εργαζομένων τους και ταυτόχρονα με τις ίδιες διαδικασίες σύναψη κλαδικής σύμβασης και μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των Εργαστηριακών γιατρών ώστε η όποια αύξηση του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς να περνά άμεσα προς τους Εργαζόμενους.
Κα Υπουργέ, μη ξεχνάτε ότι οι Εργαστηριακοί γιατροί σήμερα κακώς λέγονται «ελεύθεροι επαγγελματίες». Στην πράξη είναι υπάλληλοι του Δημοσίου και μάλιστα «ιδίοις εξόδοις και ρίσκου».
 

Με  τιμή

Για το ΔΣ

   Ο  Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας
Θ.  Χατζηπαναγιώτου                                            Σ.  Κραμποβίτης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 206 επισκέπτες και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely