ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

13 3 2019 Η νομοθέτηση της παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ από τους φαρμακοποιούς

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Υγείας κο  Α. Ξανθό
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Αν. Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη
                         Τον ΠΙΣ και τους ΙΣ

Αθήνα, 13/03/2019

Αρ. Πρωτ. : 183

ΘΕΜΑ: Η Νομοθέτηση της παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ από τους φαρμακοποιούς


Κε Υπουργέ
Με την αιφνίδια και απροειδοποίητη νομιμοποίηση της παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ από τους Φαρμακοποιούς, έστω και της απλής πράξης του εμβολιασμού, με την φαινομενικά απλοϊκή αιτιολογία ότι «νομιμοποιήσαμε μία πράξη που ούτως ή άλλως ήταν ήδη καθιερωμένη», ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω διεκδικήσεις και στρεβλώσεις των οικονομικοκοινωνικών σχέσεων.
Αναλυτικότερα:
Η κάθε επιστήμη, ο κάθε κλάδος, η κάθε ειδικότητα, έχει ένα καθορισμένο γνωστικό αντικείμενο με ένα συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής.
Οι γνώσεις, η εκπαίδευση και η εμπειρία που έχει λάβει ο κάθε επιστήμονας, ο κάθε τεχνικός, ο κάθε εργαζόμενος εν γένει,  του επιτρέπει να παρέχει τις υπηρεσίες του, ορθά και υπεύθυνα μόνο  στο πεδίο εκείνο για το οποίο έχει εκπαιδευτεί.
Η υπέρβαση αυτού του κανόνα και η διάχυση παροχών και ευθυνών σε άλλα «χωράφια», προκαλούν αφ’ ενός μεν σοβαρούς κινδύνους στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αφ’ ετέρου δε τριβές και διαπληκτισμούς μεταξύ των εμπλεκομένων κλάδων.
Σήμερα οι φαρμακοποιοί  πήραν την ευθύνη του εμβολιασμού, αύριο θα απαιτήσουν να νομιμοποιήσουν και την εκτέλεση μέτρησης σακχάρου, χοληστερίνης και άλλων δεικτών με τα ήδη κυκλοφορούντα «μηχανάκια», ή και να κάνουν διαγνώσεις και θεραπείες «απλών καταστάσεων»…
Ήδη τα παυσίπονα, τα αντιβιοτικά, τα αντιφλεγμονώδη, τα αντιβηχικά, τα αντιδιαρροϊκά κλπ, δίδονται από τους φαρμακοποιούς ανεξέλεγκτα και κατά κόρον, γιατί να μη νομιμοποιηθούν και όλα αυτά, σύμφωνα με την λογική του Υπουργείου;…
Μεθαύριο οι γιατροί θα ζητήσουν και αυτοί με την σειρά τους, γιατί όχι, την δυνατότητα παροχής των εμβολίων αλλά και άλλων φαρμάκων από τα ιατρεία τους προς τους ασθενείς τους,   οι βιολόγοι και οι βιοχημικοί θα απαιτήσουν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς Βιοπαθολόγους στα εργαστήρια,  οι μαίες θα θελήσουν να αναλάβουν την θέση μαιευτήρων, οι νοσηλεύτριες των γιατρών και διόλου απίθανο να δούμε και τους τεχνολόγους ισότιμους (επαγγελματικά) των γιατρών Βιοπαθολόγων…
Τι θα κάνετε τότε κε Υπουργέ;
Θα ακολουθήσετε αυτή την λογική;
Δυστυχώς αυτός είναι (και πάντοτε ήταν)  ο φόβος μας και ο προβληματισμός μας κάθε φορά στα θέματα και τα προβλήματά μας…. Η λογική του Υπουργείου.
Διαψεύστε μας λοιπόν κε Υπουργέ και διορθώστε το λάθος.
Γνωρίζουμε ότι πάντοτε σε όλα τα Υπουργεία, σε όλες τις εποχές, στο περιβάλλον και στα επιτελεία των Υπουργών συνωστίζονται άτομα που εκπροσωπούν μικρά και μεγάλα συμφέροντα, ατομικά συμφέροντα, κομματικά συμφέροντα, ψηφοθηρικά συμφέροντα…
Τα αποτελέσματα όλου αυτού του εσμού των «συμβούλων» τα έχουμε γευτεί κατά καιρούς με τον πιο οδυνηρό τρόπο…
Κε  Υπουργέ
Επιτέλους κάντε την υπέρβαση και καθιερώστε στα επιτελεία σας… κοντά σας,  θέσεις εκπροσώπων των επισήμων Φορέων και Ενώσεων Υγείας.
Ειλικρινά θα σας βοηθήσουν και θα  προστατεύσουν και το Κράτος και εσάς από αστοχίες προερχόμενες είτε από απειρία είτε από την υστεροβουλία διαφόρων «κύκλων».

Για το ΔΣ

        Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                    Σπ. Κραμποβίτης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely