ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

10 12 2019 Ενημέρωση από τη συνάντηση του Συντονιστικού

Αθήνα, 10/12/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Τετάρτη 4-12-19 έγινε συνάντηση του Συντονιστικού με συμμετοχή  εκπροσώπων των ΠΟΣΚΕ, ΠΟΣΙΠΥ, ΠΑΣΙΔΙΚ, ΠΑΝΙΔΙ στα γραφεία του ΙΣΑ.
Έγινε ενημέρωση για την μέχρι σήμερα πορεία των διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και διεξοδική συζήτηση για την περαιτέρω στάση μας.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις 120 δόσεις που αφορά το claw back των ετών 2013 έως και 2019 επεξεργάζεται από τα συναρμόδια Υπουργεία και εντός λίγων ημερών θα κοινοποιηθεί σε ΦΕΚ.
Όσον αφορά το claw back η διαπραγμάτευση στην ειδική επιτροπή για το claw back, όπου συμμετέχουν και οι εκπρόσωποί μας κα Μαστοράκου και κος Πατσουράκος, είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε την κατάληξη αυτής με τις τελικές θέσεις  Υπουργείου και ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, όπως έχει συμφωνηθεί,  προκειμένου από το νέο έτος να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας.
Να επαναλάβουμε ότι τα ελάχιστα που ζητούμε προκειμένου να επιβιώσουν τα εργαστήριά μας, και για τα οποία έχουμε εξουσιοδοτήσει τους εκπροσώπους μας στην παραπάνω ειδική επιτροπή είναι:
1)  H εξάλειψη του claw back
2) Αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού στον μέσο όρο του ΟΟΣΑ
3) Άμεση ενημέρωση του εργαστηρίου από τον ΕΟΠΥΥ κατά την στιγμή που «κλείνει» το μηνιαίο πλαφόν και άρση της υποχρέωσής του να δέχεται περαιτέρω ασθενείς επιβαρυνόμενο με το αντίστοιχο claw back.
Μόλις ξεπεραστεί αυτό το μηνιαίο όριο, τα παραπεμπτικά να εκδίδονται με την παραπομπή «μόνο σε Δημόσιες δομές», είτε να εκτελούνται σε εργαστήρια που θέλουν να δεχθούν επιπλέον ασθενείς με claw back.
4) Να ενεργοποιηθούν άμεσα από την ΗΔΙΚΑ  τα διαγνωστικά πρωτόκολλα τα οποία εδώ και καιρό είναι έτοιμα από τις ομάδες εργασίας και ευρίσκονται στο Υπουργείο.
5) Οι αριθμητικοί περιορισμοί στην αναγραφή εξετάσεων οι οποίοι ήδη υπάρχουν  σε ΥΑ από το 2016 και αναφέρονται μόνο ανά ΑΜΚΑ ιατρού, να επεκταθούν και ανά ΑΜΚΑ ασθενούς, διότι μέχρι σήμερα ένας ασθενής μπορεί να συνταγογραφεί τις ίδιες εξετάσεις, την ίδια ημέρα σε πολλούς γιατρούς.
 6) Να εκδοθεί η κάρτα υγείας ασθενούς με ΡΙΝ, ώστε να εξασφαλιστεί η φυσική παρουσία του ασθενούς και στον θεράποντα γιατρό και στο εργαστήριο.
Βραχυπρόθεσμα και μέχρι την εφαρμογή του παραπάνω μέτρου,  να εφαρμοστεί άμεσα η αυτόματη αποστολή ενημερωτικού SMS στον ασθενή μόλις συνταγογραφούνται εξετάσεις ή φάρμακα στον ΑΜΚΑ του.  
7) Να μειωθεί ο ΦΠΑ των οργάνων, των αναλωσίμων και των αντιδραστηρίων των εργαστηρίων μας από το 24% στο 6% όπως ισχύει και στα φάρμακα.
Τέλος για τις όποιες εξελίξεις θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα.

     Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου                                  Σπ. Κραμποβίτης

 

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 229 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely