Πλατφόρμα εγγραφής ιατρών-μελών του ΙΣΑ για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ

 


ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

3 2 2021 Επιστολή προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αυτεπάγγελτη έρευνα που διεξάγεται στα διαγνωστικά εργαστήρια

Προς:    
Επιτροπή Ανταγωνισμού
(υπ’ όψιν κας Μάντζου)
Κοινοποίηση:
Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια


Αθήνα, 03/02/2021
Αρ. Πρωτ. : 202


Αναφορικά με την αυτεπάγγελτη έρευνα που διεξάγετε στα διαγνωστικά εργαστήριαΑξιότιμη κυρία Μάντζου,
Αναφορικά με ένα έγγραφο που έχετε αποστείλει σε κάποια μέλη μας, με θέμα «Αυτεπάγγελτη έρευνα στις αγορές (α) του τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time, (β) του τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test) και (γ) του τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2», θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε κάποιες τεχνικές δυσκολίες που εντοπίσαμε στην συλλογή και αποστολή αυτών των στοιχείων που ζητούνται.
Όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια θα ήθελαν να συμβάλλουν στην έρευνα την οποία διεξάγετε, αλλά είναι αδύνατο να συλλεχθούν τα στοιχεία που ζητάτε με τον τρόπο που τα ζητάτε. Είναι ανέφικτο στην εργασιακή ρουτίνα με τον δεδομένο όγκο εργασιών λόγω COVID-19, να παραχθεί τόσο μεγάλος όγκος πληροφορίας και να σας αποσταλεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Αρχικά, η αναλυτική πληροφορία που ζητάτε να σας αποσταλεί ενδεχομένως να μην είναι εφικτό να συλλεχθεί και κατ’ επέκταση να αποσταλεί, αφού πολλά μέλη μας διαγνωστικά εργαστήρια κόβουν χειρόγραφες αποδείξεις, οπότε αυτή η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα, ενώ από την άλλη δεν απασχολούν αρκετοί από αυτούς προσωπικό για να το κάνει κάποιος άλλος. Έχουν επιφορτιστεί με όλο τον όγκο εργασιών που απαιτείται για την ορθή λειτουργία του εργαστηρίου και αυτή είναι μία επιπλέον, γραφειοκρατικής φύσεως εργασία, που απαιτεί όμως αρκετό χρόνο.
Από τη μία πλευρά θα θέλαμε να ζητήσουμε να μειωθεί ο όγκος των δεδομένων που ζητάτε να σας αποσταλεί και από την άλλη θα θέλαμε να δοθεί παράταση τουλάχιστον 1 μήνα για να μπορέσουν να συλλεχθούν τα δεδομένα. Ενδεχομένως η πληροφορία που ζητάτε θα μπορούσε να ομαδοποιηθεί με κάποιον τρόπο ώστε να είναι και πιο εύκολα ανακτήσιμη και ίσως και πιο εύκολα αξιοποιήσιμη.
Επίσης θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το γεγονός ότι τα υλικά αυτά για τα οποία ζητάτε τις λεπτομέρειες, δεν μεταπωλούνται από το εργαστήριο αλλά είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση μιας ιατρικής πράξης και την παροχή ιατρικής υπηρεσίας.
Επομένως κατά την άποψη μας θα έβγαιναν λάθος συμπεράσματα από την συσχέτιση μόνο του κόστους αγοράς ενός από τα υλικά που απαιτούνται για την παροχή μιας ιατρικής υπηρεσίας, με την αμοιβή της ιατρικής υπηρεσίας αυτής.
Παρακαλούμε για την αξιολόγηση των αιτημάτων μας και τις άμεσες ενέργειες από πλευράς σας για την διευκόλυνση του έργου μας.        Ο Πρόεδρος                                Γεν. Γραμματέας
  Θ. Χατζηπαναγιώτου                         Σπ. Κραμποβίτης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 263 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely