ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

19 4 2022 Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. - Οι ανακολουθίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ  Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ  (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Καραγεώργη Σερβίας 2, Αθήνα – Σύνταγμα Τ.Κ. 10562, ΤΗΛ.2111825400

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539




Αθήνα, 19/04/2022


Δελτίο Τύπου



Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. με στελέχη του ΕΟΠΥΥ με θέμα συζήτησης την παρουσίαση του προσχέδιου των ποιοτικών κριτηρίων στα εργαστήρια που εκτελούν εξετάσεις βιολογικών υγρών που έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός.
Ενώ είχαμε την αντίστοιχη δέσμευση του Υπουργού Υγείας, κ. Πλεύρη και για τα ποιοτικά κριτήρια που θα εφαρμοστούν στα ακτινολογικά εργαστήρια, δεν έχει γίνει ΟΥΔΕΜΙΑ συζήτηση με κανέναν παράγοντα του ΕΟΠΥΥ για αυτό το ζήτημα.
Και οι ανακολουθίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται…
1)    Παρότι είμαστε στην εκπνοή του Απριλίου ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα το budget για διαγνωστικές εξετάσεις για το 2022, ενώ από την άλλη πλευρά το claw back τρέχει ανεξέλεγκτο.
2)    Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την μη προείσπραξη του claw back από τις πληρωμές που αναμένουμε για τον μήνα Ιανουάριο 2022 όπως έχουμε ζητήσει. Αντιθέτως, θα παρακρατηθεί το 70% του claw back που αντιστοιχεί σε αυτόν τον μήνα βάσει των υποβολών των παρόχων
3)    Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ελάφρυνσης του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων για το τρέχον έτος,
Α) αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός για τα post Covid περιστατικά που δεν θα επιβαρύνουν τον κωδικό των διαγνωστικών εξετάσεων
Β) δεν έχει γίνει η δημιουργία ξεχωριστού κωδικού και η ένταξη των προληπτικών προγραμμάτων υγείας του προγράμματος Δοξιάδη σε αυτόν, ώστε κάποιες δαπάνες εξετάσεων να βαρύνουν αυτόν τον προϋπολογισμό, του οποίου τα κονδύλια προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης,
Γ) κανένα Διαγνωστικό και Θεραπευτικό πρωτόκολλο δεν έχει εφαρμοστεί για την περιστολή της συνταγογράφησης και την ελάφρυνση των δαπανών των διαγνωστικών εξετάσεων.
Προφανώς είναι ζητήματα που για το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ έρχονται σε δεύτερη μοίρα αφού άλλος είναι αυτός που πληρώνει το μάρμαρο!!!
Οι διαγνωστικές εξετάσεις εκτελούνται κανονικά από τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς και το claw back τρέχει με ποσοστά της τάξης του 30%-40%.
Κάθε χρονιά το τεχνητό χρέος που βγάζει σε ραβασάκια ο ΕΟΠΥΥ και το στέλνει στους παρόχους υγείας, φαίνεται ότι αυξάνουν γεωμετρικά το μέγεθος αυτού του ¨χρέους¨. Έτσι, οι γιατροί δεν μπορούν να πεθάνουν, αλλά ούτε καν να συνταξιοδοτηθούν, αφού αυτό το τεχνητό χρέος που κατασκεύασε ο ΕΟΠΥΥ θα τους κυνηγάει τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια.
Το claw back ξεκίνησε το 2013 όπου και παρουσιάστηκε σαν ένα προσωρινό δημοσιονομικό μέτρο λόγω της βαθειάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Τα διαγνωστικά εργαστήρια,  τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί έβαλαν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για να ορθοποδήσει η Ελληνική οικονομία χωρίς να στραφούν εναντίον της Δημόσιας Υγείας.
Δεν αντέχει η τσέπη μας άλλο να εκτελούμε 100 εξετάσεις και να πληρωνόμαστε για τις 50. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε πλέον ούτε το λειτουργικό κόστος των μονάδων μας. Ζητάμε το αυτονόητο! Ζητάμε όποια εξέταση εκτελείται να πληρώνεται!
Κλείνουν μονάδες υγείας και έχουν μείνει με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στην πλάτη.
Η οικονομική κατάσταση των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών έχει φτάσει στο απροχώρητο, γι’ αυτό και αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. για να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
   Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                                                                 Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ 

   Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                                                          Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely