Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν για να προβεί σε καταγγελία της Σύμβασης για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων με τον ΕΟΠΥΥ
και τη διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης.

Πατήστε ΕΔΩ


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

15 05 2012 Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις

Αθήνα, 15/05/2012

 

Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις

   Διαβάσαμε και τα 10 πρώτα σχόλια στην ιστοσελίδα και διακρίνουμε και κατανοούμε μια πικρία για την απόφαση μας να αναστείλουμε την αναστολή. Δεν θα σταθούμε στις λεπτομέρειες ορισμένων σχολίων που αφήνουν  αιχμές  για  την στάση του Δ.Σ., τις θεωρούμε άνευ ουσίας. Θα σταθούμε μόνο στο γεγονός της απόφασης θεωρώντας ότι  οφείλουμε  να εξηγήσουμε λεπτομερώς τους λόγους της απόφασης, που είχε μόνο σαν γνώμονα την προστασία του κλάδου από διασυρμό και που κρατάει ανοιχτή την δυνατότητα μιας νέας κινητοποίησης πριν εκφυλιστεί η προσπάθεια .

 

   1. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Κυβέρνηση να διαχειριστεί το πρόβλημα μας. Συνεπώς δεν υπάρχει συνομιλητής για το αίτημα της αποπληρωμής των παλαιών οφειλών. Με τον νόμο για την εφαρμογή του Μνημονίου οι Υπουργοί Οικονομικών , Υγείας και Εργασίας με κοινή απόφασή τους θα ορίσουν το ύψος του κουρέματος που θα επιβληθεί στους παρόχους υπηρεσιών υγείας από το 1,6 δις που είχε προγραμματισθεί να δοθεί και δεν δόθηκε. Εκτιμήσαμε λοιπόν το αδιέξοδο και τις μεμψιμοιρίες που ακούγονταν από συναδέλφους για την μη συμμετοχή στην αναστολή πίστωσης των μεγάλων ομίλων με τις αλυσίδες αλλά και τα Διαγνωστικά Κέντρα γενικώς.

Το πρόβλημα των Διαγνωστικών Κέντρων υπήρχε και υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα – Πειραιά – Θεσσαλονίκη όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά το 50% των συναδέλφων και την εξ αιτίας αυτής της συνέχισης αποδοχής των παραπεμπτικών από τα Διαγνωστικά Κέντρα πιθανολογούμενης μεγάλης διαρροής πελατών πολλών συναδέλφων. Η λειτουργία των Διαγνωστικών Κέντρων ακύρωνε στα αστικά κέντρα την αποχή μας καθιστώντας την ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.

Το πρόβλημα αυτό ασφαλώς και δεν υπήρχε στην επαρχία εν τούτοις αρκετοί μεμονωμένοι συνάδελφοι   ήταν αυτοί που δεν ακολούθησαν την πλειοψηφία και προκαλούσαν γκρίνιες.

Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι πολλές επαρχίες ακολούθησαν τις αποφάσεις μας σε ποσοστά που άγγιζαν το 100 %.

Το Δ.Σ της ΠΟΣΙΠΥ δεν έλαβε την απόφαση αβίαστα συνεκτίμησε τις δυνατότητες και σκέφτηκε να προσπαθήσει να απαντήσει στα οφειλόμενα από το παρελθόν με αγωγές , γνωρίζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα συναδέλφων που εξοφλήθηκαν στο παρελθόν μόνο και μόνο γιατί ήγειραν αγωγή  για παλαιές οφειλές.

 

   2. Είναι γεγονός και το είδαμε στην πράξη ότι ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε την αποπληρωμή του πρώτου τριμήνου όπως είχε δεσμευτεί. Η συνέπεια που έδειξε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στις δεσμεύσεις της απλά μας διευκόλυνε να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση. Γνωρίζουμε ότι πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη , όπως γνωρίζουμε ότι αυτό  οφείλεται στη καθυστέρηση αποστολής των στοιχείων από τις κατά τόπους ΥΠΑΔ. Συνεπώς και όσοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη με την ολοκλήρωση τις διαδικασίας  του πρόχειρου λογιστικού ελέγχου θα πληρωθούν και αυτοί στις επόμενες μέρες.

 

   3. Πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι στα Δ.Σ. η αντιμετώπιση των προβλημάτων γίνεται με γνώμονα την σφαιρική αντιμετώπιση όλων των παραμέτρων ενός προβλήματος  και καμιά απόφαση μας δεν μπορεί να ικανοποιήσει το σύνολο των συναδέλφων. Αν  προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τους πάντες το πιθανότερο θα είναι να μην πάρουμε ποτέ αποφάσεις. Με τις  αποφάσεις μας προσπαθούμε πάντα να καλύψουμε τις μεγαλύτερες δυνατές ανάγκες και διαθέσεις  των συναδέλφων.

 

   Με δεδομένη την αντίθεση Κέντρου- Επαρχίας  είναι  ανάγκη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της αντιμετώπισης της κινητοποίησης  κατά περίπτωση ανά γεωγραφική περιοχή .

 

   Περιμένουμε λοιπόν τις αμέσως επόμενες μέρες μέσα από τοπικές συνελεύσεις κατά Νομό να μας γνωστοποιήσετε τι επιθυμείτε και εμείς θα στηρίξουμε την απόφαση σας αυτή όποια και αν είναι, αναστολή πίστωσης ή όχι.

 

   Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να γνωρίζεται ότι η αγωγή που προτείνουμε μετατρέπει την οφειλή σε έντοκη κάτι που οι Διοικήσεις των Ταμείων δεν μπορούν να αντέξουν και προχωρούν σε εξοφλήσεις

 

   Μακάρι οι αποφάσεις που θα πάρετε στις συνελεύσεις να είναι παντού ίδιες.

 

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Λ. Αναγνώστου                                      Ι. Κλεινάκης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely