Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν για να προβεί σε καταγγελία της Σύμβασης για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων με τον ΕΟΠΥΥ
και τη διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης.

Πατήστε ΕΔΩ


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

24 09 2012 Ανοιχτή Επιστολή προς τον Αν. Υπουργό Υγείας για συνάντηση

Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ( Σ.Ε.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών ( Π.Ε.Ι.Κ. ) 

Ένωση Ιατρών Ε. ( Ε.-Ε. )

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

Πανελλήνια Ένωση  Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Υ.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ)

α) Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών   Γιατρών

Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων

β) Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών

γ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών  Ακτινολόγων

 

 

Αθήνα, 24/09/2012

Ανοιχτή Επιστολή

   Αξιότιμε Αν. Υπουργέ,  κ. Μ. Σαλμά,

 

   Μετά την τελευταία μας συνάντηση στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τη Δευτέρα 17/09/2012, κατά την οποία μας κοινοποιήσατε τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Οργανισμού, διαπιστώθηκε εκείνη τη στιγμή, η αυθαίρετη και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, δραστική μείωση των δαπανών για όλες τις κατηγορίες παροχής υπηρεσιών υγείας και η ισόποση αύξηση της δαπάνης στην κατηγορία του φαρμάκου, σε σημείο μάλιστα που η μεταξύ τους ποσοστιαία αναλογία να ξεπερνά το 60% για το φάρμακο, ενώ για όλους τους υπόλοιπους παρόχους ( Δημόσια νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές, Διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, Κλινικούς ιατρούς, Κέντρα αποκατάστασης – αποθεραπείας και Φυσικοθεραπευτές ) να αγγίζει μόλις το 40% του προϋπολογισμού .

   Στη συζήτηση που ακολούθησε με βάση τα νέα δεδομένα που μας παρουσιάσατε και αφού αναδείχτηκε ότι οι υποχρεώσεις του Οργανισμού μέχρι σήμερα, έχουν τεχνηέντως ξεπεράσει κατά πολύ, ειδικά στις εργαστηριακές - παρακλινικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις (αλλά και για τους λοιπούς παρόχους πλην φαρμάκου), τον ασυνήθιστα μειωμένο (με βάση όλα τα διεθνή πρότυπα)  προϋπολογισμό του, λόγω των επανειλημμένων  μειώσεών του από τον αρχικό των 350 εκ. € μέχρι τον σημερινό των 187 εκ. €, ενώ και η ζήτηση των παρακλινικών εξετάσεων σε σχέση με το 2011  είναι μειωμένη κατά 50-60% και τη σαφή σας ομολογία ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αδυνατεί να ανταποκριθεί πλέον στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους υγείας, πλην φαρμακοποιών, είναι άκρως επείγουσα και επιτακτική η ανάγκη να συναντηθείτε μαζί μας για την εξεύρεση άμεσα λύσης, ούτως ώστε, να μην μας οδηγήσετε αναγκαστικά στη μόνη επιλογή που μας απομένει, δηλαδή στην επίσχεση παροχής των υπηρεσιών μας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού επί πιστώσει, με δραματικές συνέπειες για αυτούς, στην δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας.

   Οι καιροί δεν περιμένουν και η κρίση βαθαίνει, γι’ αυτό πρέπει να επικρατήσουν η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η υπευθυνότητα.

Για την Συντονιστική Επιτροπή


 

Κοινοποιήσεις:

- Yπ. Υγείας, κ. Α. Λυκουρέτζος

-  Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Γερ. Βουδούρη

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely